Höstens mode är här!

September är här. Löven skiftar färg och sommaren börjar kännas som ett avlägset minne. Vi närmar oss kallare och mörkare tider. Det kan kännas tråkigt att gå ifrån svala sommarklänningar och sandaler. Men något som kan lysa upp din vardag och värma dig i kylan, är höstmodet.

höst kläder park

Hur folk kommer gå klädda den här hösten återstår att se men väderprognosen visar i alla fall att det kommer bli en varm och solig höst. September och oktober kommer bjuda på många soliga och torra dagar.September kan bjuda på lite regn men kommer ändå vara torrare än normalt. Det finns alltså chans att få visa upp sina nyinhandlade höstkläder utan att behöva ta skydd från de isande vindarna i en vinterjacka. En jacka som dock alla borde investera i till hösten är en snygg skinnjacka, som kan piffa upp vilken outfit som helst. Ett tips till alla som är ute på jakt efter den där snygga skinnpajen är att klicka hem en på nätet. Att köpa skinnjacka online är inte bara smidigt utan utbudet är också mycket större.

Höstmodet brukar handla om mörka varma toner och stickade material. Förutom att vi helt enkelt måste klä oss varmare för att vädret blir kallare, går vi liksom in i ett helt annat tankesätt när det gäller modet. Vi tenderar att välja färger som matchar höstens löv. Orange, brunt och vinrött känns helt rätt. Och precis som vi plötsligt får ett starkt begär av att kura upp framför en brasa, så vill vi ha massor av stickade plagg att mysa i. Förra årets höstmode bröt dock denna trend och handlade mycket om mönster och ljusa färger. Det var också populärt med uppvikta jeans, vilket kan kännas lite mer somrigt än något som passar till hösten. Hur årets höstmode kommer att se ut diskuteras mycket fram och tillbaka. Många av modehusen visade i sina kollektioner upp att de gamla vanliga hösttrenderna med stickat i mängder, är tillbaka. Det känns givet med stickade mössor och vantar men modehusen visade även upp sin stickteknik i tröjor och kjolar. Olika typer av ullplagg är dock det som verkar vara hetast, bokstavligen.