Homepartyn inom mode

Burkar till plastlockHomeparty är något som ligger i tiden. Det är inte bara plastburkar som säljs på detta sätt, utan även kläder för både stora och små – och politik.

Det företag som de flesta förknippar med homepartyn är Tupperware, som funnits sedan 1948. De säljer som bekant förvaringsbunkar i plast, i olika storlekar. Eftersom det är en produkt som framför allt används i hemmet kom det sig naturligt att produkterna såldes där. Många andra företag har följt efter.

Idag arrangeras det homepartyn för allt från sexleksaker till barnkläder. Det som har fått allra mest uppmärksamhet på sistone är dock ett helt annat område. Gudrun Schyman, som nog inte behöver någon närmare presentation, började arrangera homepartyn där hon förklarar partiet Feministiskt Initiativs politik. Från början sade hon att hon skulle åka hem till alla som garanterade att de kunde samla 25 åhörare. Intresset har blivit stort att inte bara hon, utan även de två andra talespersonerna Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson och många fler av partiets politiker nu medverkar på denna typ av partyn.

Homeparty-värdinna för Sobea

Men troligen är det inom mode som det är vanligast med homepartyn idag. Ett sådant företag är Sobea, som nu söker fler värdinnor. En värdinna är den som arrangerar ett homeparty. På sajten skriver de så här om jobbet:

Vi söker värdinnor över hela landet!
Som värdinna till ett Sobea homeparty behöver du bara hjälpa till att bjuda in t.e.x. dina vänner, vänners vänner, kollegor, släktingar, dagis- och skolföräldrar och grannar till ditt hem, din arbetsplats eller annan lokal som du vill vara på.
Bjuda på lätt förtäring och ha en jätterolig stund tillsammans.
Du får en elektronisk inbjudan som du kan maila ut.
Vi önskar att minst 8st gäster kommer till DITT homeparty. Inget köptvång!
En säljare kommer till dig och visar hela Sobeas ekologiska kollektion på ett inspirerande sätt.
Dina gäster får prova plaggen i lugn och ro i skön miljö.

För rätt person låter det som ett mycket intressant jobb. Den som är intresserad hittar länken högre upp i den här texten.