Att bleka tänderna själv

Vitare tänder med hjälp av gamla husmorsknep, blekningsgelé eller tandkräm? Det finns många tillvägagångssätt för att få vitare tänder, där de smidigaste sättet är att bleka tänderna hemma. Här beskrivs några av knepen man kan använda sig av.

Trenden om att kunna le med vita tänder är fortfarande poppis. Har man inte kritvita tänder är det många som väljer att göra något åt saken. Det finns dock väldigt många olika metoder för detta där det billigaste alternativet är att bleka tänderna själv. Därför finns här några bra tips på hur man på hemmaplan kan åstadkomma sitt vita leende.

Man behöver dock vara väldigt försiktig när man väljer att göra tandblekning på hemmaplan. Om man gör på fel sätt kan man första tändernas hållbarhet och tandköttet kan skadas. Var därför noga med att läsa instruktioner på förpackningar och även läsa tester som andra har gjort när det testat olika typer av tandblekning.

Tandblekning på hemmaplan

Det finns många olika tillvägagångssätt när det gäller tandblekning på hemmaplan. Antingen pratar man med sin tandläkare för att få skenor och blekningsmedel att använda medan man sover. Eller så använder man smidiga stripes att fästa på de tänder som man tycker han någon form av missfärgning. Alternativ tre är att skaffa sig en blekningsapparat som man sätter igen elektroniskt och riktar mot tänderna. Med ett speciellt ljus bleker man tänderna på nolltid och det går snabbare att göra hemifrån istället för att ta sig iväg till en klinik.

Vitare tänder med husmorsknep

Ett annat tips kommer från Allas där man själv blandar ihop tre ingredienser istället för att köpa en tandkräm med blekningsmedel. Enligt receptet i artikeln ska man använda gurkmeja, kokosolja och pepparmyntsolja och blanda ihop till en kräm. Sedan ska man borsta tänderna mad krämen en gång i veckan för att få bort missfärgningar och bakterier som orsakar att tänderna gulnar. Gurkmeja ska öka cirkulationen i tandköttet och få bort missfärgningar, oljan ska ge skydd mot missfärgningarna och pepparmyntsoljan ger en god andedräkt.

Detta är tyvärr inte ett lika effektivt sätt att få vitare tänder, men är betydligt snällare mot plånboken.

Undvik tandkräm som bleker tänderna

Många använder tandkräm med blekningsmedel för att med förhoppning få vitare tänder. Att detta knep ska fungera är tyvärr en myt visar ett test som Rån&Rön har gjort, skriver tidningen Café. I testet kunde man se väldigt svaga effekter av vitare tänder, där alla fortfarande var godkända för rengöringssyfte av tänderna. Samtidigt kan tandkrämer med blekningsmedel slita på tänderna och göra att emaljen blir väldigt tunn, vilket skadar tänderna i långa loppet.